Seri ve Lot Takibi / Logo GO 3...

Seri ve Lot Takibi / Logo GO 3

Aynı türden ürünlerin stoklarımızda ayrıştırarak takip etmemizi saÄŸlayan sisteme Seri Lot Takibi denir. Kısaca Seri ve Lot Takibini ayrı ayrı açıklayacak olursak; Lot takibi; Ã¼retimden stoklarımıza farklı zamanlarda veya farklı partilerle giren aynı cins ürünler için yapılan ayrıştırmadır. Seri takibi; ise genellikle Adet bazında yapılan stok takiplerinde kullanılır.

 

Ä°zleme yapılacak malzemenin Logo Malzeme kartı açılarak, Ä°zleme ve Sıralama sekmesi Lot  veya Seriye göremi takip yapılacağı seçilmelidir.

 

Logo Malzeme Kartlarında izleme ve sıralama sekmesinde yapılan seçimlerden sonra, malzeme hareket görmüş ise , daha sonradan izleme yöntemini değiştiremeyiz. Üretim süreclerinde izleme yöntemi yapacaksak, hareket gören kartların yerine yeni kartlar açılmalı ve maaliyet eklenmelidir.

İzleme Yapılacak Malzeme Kartlarına Lot ve Seri Numaraları Nasıl Verilir ?
Logo GO3

 

- Logo Muhasebe programında izleme yapılacak malzeme kartı açıldıktan sonra, malzeme listesinden ilgili kart seçilip saÄŸ tıkla girilen açılır menüden Lot /Seri Ãœret  Kısmından verilebilir. Genelde tekbir ürün partisi için Tek bir Lot NUmarası Girilip Ãœret Butonuna basılır.

 

Yorumlar