Windows 11 Çok Yakında Kullanımda Olacak!...

Windows 11 Çok Yakında Kullanımda Olacak!

Microsoft firması tarafından Windows 11 tanıtımı yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Windows 10 kullanan tüm cihazlar Windows 11 için gerekli olan  donanım yeterliliÄŸine göre Windows 11’e ücretsiz olarak geçiÅŸ yapabilecek.

2021 yılı sonlarına doÄŸru Windows 10 kullanan cihazlarda kademeli olarak Windows 11’ e yükseltme yapılabilecek.

Windows 11 Minimum Sistem Gereksinimleri !

Ä°ÅŸlemci 1 Gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli veya Çip Ãœzerinde Sistem (SoC)
Bellek 4 GB RAM ve üzeri
Depolama 64 GB ve üzeri
Grafik Kartı DirectX 12 veya üstü ile uyumlu, WDDM 2.0 sürücüsü
Ekran 9 inçten büyük, renk kanalı başına 8 bit olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran
İnternet Bağlantısı Microsoft Hesabı ve İnternet Bağlantısı gerekliliği vardır.

 

Windows 11 uyumlu 64 bit iÅŸlemci Listesi

Windows 11 Yenilikleri Neler !

Bir Milyardan fazla kullanıcısı olduÄŸunu vurgulayan Microsoft, böyle büyük bir kitle için kullanıcı tasarımına verdiÄŸi önemi, Windows 11'de  gösterdi.Kısa baÅŸlıklarla ne gibi yenilikler yapılmış bakalım;

Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü Yenilikleri;

Windows 11'de  BaÅŸlat menüsü daha sade ve modern bir görünüme kavuÅŸmuÅŸ olup ekranın ortasına alınmış. Ayrıca uygulama ikonlarıda sabitlenmiÅŸ vaziyette. Windows 10 da sol tarafda bulunan BaÅŸlat Menüsünün karmaşıklığından eser kalmamış. Tamamen kullanıcı deneyimi kalitesini arttırmak için düzenlenmiÅŸ görünüyor. 

 

KiÅŸiselleÅŸtirilmiÅŸ Özet Akışı -  Widget DesteÄŸi;

Widget'lar sayesinde önem verdiÄŸiniz haberlere ve  bilgilere ulaÅŸmamız saÄŸlanmış. Akıllı telefonlara olan bağımlılıklarımızı bir miktar Windows 11 kendi üzerine almaya çalışmış görünüyor. Ayrıca ÅŸeffaf ve ekranda kayan yapısı sayesinde o an yaptığınız iÅŸden dikkatinizi dağıtmadan,  ilgilendiÄŸiniz haberlere ve bilgilere göz atmanızı saÄŸlıyor

Özelleştirilebilir Masaüstü ;

Özellikle büyük ekran kullanıcıları için faydalı bir özellik olarak birden çok pencere veya uygulamanın yan yana açılması ve birden çok masaüstü düzeni ile kendinizin tasarlayabileceÄŸi snap düzenleri sunulmuÅŸ. Duruma ve iÅŸinize göre tamamen kendinizin tasarladığı masaüstü düzenleri. Bence gayet güzel dinamik bir yapı; ama yapacağınız iÅŸe odaklanmanızı saÄŸlayan kendinizin oluÅŸturacağı sade bir masaüstü tasarımı… Görev çubuÄŸuna entegre edilmiÅŸ Microsoft Teams Chat sayesinde Platform ve cihaz bağımsız olarak her yerden ses, görüntü ve metinsel olarak iletiÅŸim saÄŸlanıyor.

 

Yorumlar